Napi gondolatébresztő

Mikor kezdett az irodalom hazudni? Ki találta ki a legendát a törékeny, szende nőről és a vaserejű férfiról? A görögök még tudták, hogy a nő bír ki mindent, hogy a nő az erősebb, hogy fizikai hátrányát acélidegzetével és leleményességével egyenlíti ki. ... Ha Orfeuszék fordítva halnak meg, Eurüdiké holtbiztos megállja, hogy ne pillantson vissza, ha egyszer az a feltétel, csak a férfi nem bírta volna ki, az hátranéz. ... A lovagi költészet kezdte a misztifikálást, aztán valahogy átment a köztudatba. Gyönge nők, erős férfiak! Kabaré.
Szemlélők

Gyerekeinkért -- Gyakorlati pszichológia szülőknek, nagyszülőknek, egészséges és beteg gyerekekkel foglalkozóknak

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
CímGyerekeinkért -- Gyakorlati pszichológia szülőknek, nagyszülőknek, egészséges és beteg gyerekekkel foglalkozóknak
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2008
Szerző(k)szerk: Horányi, A. - Kosáné, OV
KiadóFlaccus
VárosBudapest
ISBN 978-963-9412-57-6
Teljes szöveg

"Mit gondol egy kisgyerek, ha a közeli hozzátartozója meghal? Megosszuk-e vele tudásunkat, vagy kíméljük meg attól az érzelmi megrázkódtatástól, amely a közlés nyomán éri? Miért nem jó eltitkolni a gyerek előtt, hogy nem vérszerinti gyermeke az őt örökbefogadó szülőknek? Hogyan beszéljük meg vele, hogy házasságunk megromlott és az egyik szülő elköltözik a közös otthonból? Mit jelent a gyerek számára, ha testvére születik? Mit gondolhat, mit érezhet ilyenkor? Hogyan kezelheti a szülő és a nevelő az olyan nehéz kérdéseket, mint a gyerekkori szexualitás? Mit tegyen, ha a gyereke "más" mint a többi? Akkor vagyunk-e "jó" szülők, ha szükségleteit azonnal és feltétel nélkül teljesítjük, vagy ha korlátozzuk, hogy könnyebben tudjon beilleszkedni a társadalom követelményrendszerébe? Hol van az engedékenység és és a szigor közötti határ?"

A gyermekpszichológus, gyermekpszichiáter szerzők a gyerekekkel - pl. játékterápia során - szerzett tapasztalataik alapján keresik a kérdésekre a válaszokat.

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Közelgő események

  • Nincs közelgő esemény

Eseménynaptár

« 2018.03. »
hkszecspszov
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031